۷/۰۴/۰۳

انواع ایزوگام

 


بررسی و مقایسه انواع ایزوگام‌ از نظر کیفیت

ایزوگام بر اساس مواد تشکیل دهنده، تعداد لایه ها، نوع روکش و غیره به چند نوع تقسیم می شوند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارد. به عنوان مثال قیمت ایزوگام مورد استفاده در عایق کاری حمام و سرویس بهداشتی با ایزوگام مورد استفاده در پشت بام متفاوت می باشد. حتی بر اساس شرایط آب و هوایی از انواع ایزوگام های متفاوت استفاده می شود. به عبارت دیگر فرایند تولید ایزوگام های مناسب مناطق سردسیر و گرمسیر با یکدیگر متفاوت می باشد. انواع ایزوگام می تواند بر اساس نوع مواد اولیه، تعداد لایه، روکش، ضخامت و کاربرد متفاوت باشد. هم چنین ایزوگام ها از نظر کیفیت نیز متفاوت بوده و ارتباط مستقیم با جنس قیر، تیشو و لایه پلی استر به کار رفته در آن دارد. بهترین کیفیت ایزوگام مربوط به ایزوگام های تولید شده با قیر 70-60 پالایشگاهی می باشد زیرا چسبندگی ایزوگام را افزایش داده و انعطاف پذیری آن را در زمان یخبندان حفظ می کند.

انواع ایزوگام بر اساس مواد اولیه

1- ایزوگام پلیمری (BPP) :  در این نوع ایزوگام دلیجان از قیر خالص که به آن به اصطلاح قیر شصت هفتاد (۷۰-۶۰) گفته می شود استفاده می گردد.  است. این قیر به طور مستقیم در زمان تقطیر نفت خام بدست می آید. این قیر در کنار دیگر مواد اولیه مانند پلی اتیلن، پلی استر، تیشو، پودر تالک، نوار آلومینیومی و پوشال گونی پلاستیکی لایه ای محکم را به نام ایزوگام ایجاد میشود که از نفوذ هرگونه رطوبت جلوگیری میکند. از ویژگی های ایزوگام های پلیمری میتوان به موارد زیر اشاره کرد : 1- نداشتن بوی نامطبوع هنگام نصب. 2- چسبندگی بالا به خاطر استفاده از مواد درجه یک. ایزوگام پلیمری دارای استاندارد ملی بوده و جزء گروه A عایق های رطوبتی محسوب می شود.

2- ایزوگام دمیده (BOF) : ماده ی اصلی برای ساخت این نوع از ایزوگام‌، قیر دمیده می باشد. این نوع قیر از دمیدن هوای گرم به مازوت یا نفت کوره ای تولید می گردد. با ترکیب قیر دمیده، فویل آلومینیوم، تیشو، پلی استر، گونی پلاستیکی و پودر تالک در کوره، ایزوگام دمیده ساخته می شود که دوام کمتری نسبت به ایزوگام پلیمری دارد. یکی از راه های تشخیص ایزوگام های دمیده  بوی نامطبوع آن هنگام استفاده می باشد که بویی شبیه گازوئیل میدهد. ایزوگام شرق یکی از با کیفیت ترین انواع ایزوگام دمیده را در ایران تولید میکند. قیر دمیده به علت درجه نرمی بیشتر نسبت به قیر خالص، به تغییرات دما نیز حساسیت کمتری نشان می دهد. به همین علت این ایزوگام در ساختمان سازی کاربرد چندانی نداشته و در اماکن با رطوبت کم و تغییر زیاد درجه حرارت مانند اندود کاری، باتری اتومبیل و ساخت ورق های پوششی استفاده میشود.

انواع ایزوگام بر اساس شرایط آب و هوایی

یکی از فاکتورهای مهم در تولید ایزوگام، در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی محل نصب می باشد. به عبارت دیگر ایزوگام ها براساس اینکه در چه منطقه ای نصب می گردد به سه دسته ایزوگام سردسیر، ایزوگام گرمسیر و ایزوگام معتدل و گرمسیر تقسیم می شوند. ایزوگام پشم شیشه ایران با برند LA ایزوگام پشم شیشه ایران با برند LA 4 یکی از بهترین تولید کنندگان انواع ایزوگام مخصوص شرایط معتدل و گرمسیری در ایران است. نوع منطقه آب هوایی روی بدنه ایزوگام نیز درج می شود که به صورت  زیر روی برچسب ایزوگام چاپ می شود: 1- ایزوگام نوع C یا ایزوگام ویژه مناطق سردسیر. 2- ایزوگام نوع H یا ایزوگام ویژه مناطق گرمسیری. 3- ایزوگام نوع A یا ایزوگام ویژه مناطق معتدل و گرمسیری.

در حقیقت تفاوتی که در میان ایزوگام های فوق وجود دارد میزان خاصیت الاستیک (انعطاف پذیری) بین آنها متفاوت است. ایزوگام های نوع C باید از انعطاف پذیری بالاتری برخوردار باشند که در دماهای منفی حتی تا 25- ترک نخورده و مقاومت نشان دهند. اما اگر میزان انعطاف پذیری در ایزوگام های نوع C و یا A بالا باشد در گرمای تابستان بیش از حد نرم می شود لذا این ایزوگام ها از انعطاف پذیری کمتری برخوردار هستند. از بهترین تولید کنندگان ایزوگام متناسب با شرایط آب و هوایی در ایران میتوان به ایزوگام بام گستر با شماره ثبت 117 اشاره کرد. برند هایی از قبیل ایزوگام سراپوش دلیجان، ایزوگام گیتی گستر دلیجان و ایزوگام گلبام محلات به طور تخصصی برای هر سه نوع شرایط آب و هوایی ایزوگام تولید می کنند.

انواع ایزوگام بر اساس تعداد لایه

1- ایزوگام تک لایه : در ایزوگام های تک لایه در کنار پلی اتیلن و قیر، از یک لایه پلی استر استفاده شده و لایه تیشو حذف می گردد. همین امر باعث افزایش انعطاف ایزوگام می گردد. به همین علت از این نوع ایزوگام بیشتر در مکانهای قوسی شکل، محیط های هندسی، پی و اطراف شناژ و گوشه های دیوار استفاده می شود. نکته مهم در ایزوگام های تک لایه جنس پلی استر مورد استفاده می باشد که بایستی از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا در زمان استفاده دچار پارگی نگردد. این نوع ایزوگام ها نسبت به ایزوگام های دو لایه از قیمت کمتری برخوردار می باشند.

2- ایزوگام دو لایه : در این نوع ایزوگام علاوه بر یک لایه پلی اتیلن، قیر و پلی استر، از دو لایه تیشو (الیاف شیشه) نیز استفاده می شود که به واسطه جذب قیر بیشتر استحکام بیشتری به ایزوگام می دهد. ایزوگام های دو لایه به دلیل کیفیت و مقاومت بالاتر نسبت به نفوذ آب، برای عایق کردن پشت بام ها استفاده می گردد. به علت نوع کاربرد، ایزوگام های دو لایه بیشترین تولید را به خود اختصاص داده است. ایزوگام سپهر گستر دلیجان با شماره ثبت 125 از بهترین تولید کنندگان ایزوگام دو لایه با ضخامت 4 میلیمتر در ایران است. ایزوگام سپهر گستر در دو نوع ساده و فویل دار از پر فروش ترین انواع ایزوگام در ایران نیز محسوب میشود.

3- ایزوگام سه لایه : ایزوگام های سه لایه به دلیل قیمت بالا به صورت سفارشی تولید می گردد و در بازار موجود نیست. این نوع ایزوگام ها به مراتب از کیفیت، استحکام، مقاومت، طول عمر و چسبندگی بالاتری نسبت به ایزوگام های تک و دو لایه برخورداری می باشند. به علت استفاده محدود این نوع ایزوگام، خرید ایزوگام سه لایه به صورت سفارشی امکان پذیر می باشد.

انواع ایزوگام بر اساس روکش

1- ایزوگام فویل دار : ایزوگام های فویل دار با پرس یک لایه آلومینیوم بر روی سطح بیرونی ایزوگام تولید می گردد. این روکش آلومینیومی با انعکاس نور آفتاب و اشعه UV خورشید مانع از گرم شدن بیش از حد ایزوگام شده و طول عمر آن را بالا می برد. در مناطقی مانند پشت بام ها که در معرض شدید آفتاب می باشند این نوع ایزوگام بیشترین کاربرد را دارد.

2- ایزوگام بدون روکش یا پودری : در ایزوگام های بدون روکش یا پودری به جای لایه آلومینیوم از پودر معدنی استفاده می شود. این پودر مانع از چسبندگی لایه بیرونی ایزوگام می شود. این نوع ایزوگام بیشتر برای مناطق دور از آفتاب مانند دیوارها، کف استخرها، کف حمام و سرویس بهداشتی و .... استفاده می شود. ایزوگام سراپوش با شماره ثبت 242 در حال حاضر در دو نوع روکش پودری و روکش فویل دار تولید و به فروش میرسد. ایزوگام سراپوش روکش پودری برای سرویس بهداشتی و حمام و استخر و همچنین ایزوگام سراپوش فویل دار برای پشت بام مصرف میشود.

3- ایزوگام سنگ ریزه ای : در این نوع ایزوگام لایه بیرونی ایزوگام با سنگ ریزه ‌های طبیعی پوشانده می شود و زیبایی خاصی به آن می بخشد. معمولا از این ایزوگام های سنگ ریزه ای برای عایق کاری نما استفاده میشود.

4- ایزوگام طرح دار : در این نوع ایزوگام از فویل های آلومینیومی طرح دار و رنگی برای لایه بیرونی استفاده می شود. این فویل های طرح دار علاوه بر افزایش مقاومت ایزوگام در برابر اشعه UV، زیبایی خاصی نیز به این عایق ها می دهند. بیشترین طرح های پرطرفدار شامل طرح لانه زنبوری، طرح سنگ، طرح چوب، طرح چمن و ... می باشد. ایزوگام های طرح دار هم می تواند برای جلوه بخشیدن به نمای ساختمان استفاده شود و هم برای کف استخر ها نیز گزینه مناسبی می باشند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

قیمت گچ ساختمانی

  گچ ساختمانی این سنگ از مصالح کلسیم دار است و عموما در اقصی نقاط جهان یافت میشود. در ایران نیز بیشتر در اطراف تهران، کویر مرکزی و مشهد گچ س...